Online trainen is relevanter dan ooit. Misschien overweeg je nu om jouw training toch online te geven, maar waar te beginnen? We hebben een handig stappenplan voor je.
- Vooraf: jouw online training hoeft geen kopie te zijn van de training op locatie. Opluchting of juist niet?
- Breng voor jezelf de beginsituatie in kaart. Dat zijn alle elementen die jouw training sowieso beïnvloeden, zaken waar je rekening mee kunt houden. En hoe meer je dat doet, hoe beter jouw training. Zijn de deelnemers al thuis in de online wereld of juist niet? Wat weten ze al?
- Stel de leerdoelen vast. Pak de leerdoelen van de oorspronkelijke training erbij en loop ze kritisch na. Wat is het belangrijkst? Wat moeten de deelnemers echt weten? Wat kun je de deelnemers zelf vertellen en waarvoor zet je bijvoorbeeld een filmpje in?
- Bouw de training opnieuw op. Houd de bouwblokken klein. Denk eerder in blokjes van 10 à 15 minuten dan van een half uur.
Hoe lang moet of kan een online training duren? Dat hangt af van jou als trainer en jouw doelgroep, maar je kunt als richtlijn 1,5 tot 2 uur aanhouden. Vind jij zelf één uur echt het maximale? Dan is dat natuurlijk prima. Ditzelfde geldt voor het aantal deelnemers. Train jij liever zes mensen online dan twaalf? Vooral doen.
Inspiratie nodig? In eerdere nieuwsbrieven hebben we je al veel tips gegeven. Lees meer in:
Hup, even een breakout room in!
Online trainen: 5 tips om je deelnemers nog meer te boeien
Met een filmpje maak je jouw online training nog inspirerender
De perfecte afsluiting voor jouw online training of meeting
Stuur gerust een mail naar humanitasacademie@humanitas.nl als je een vraag of suggestie hebt. |